AMBACHTELIJK

Handgemaakte eikenhouten tafels

Een mooie eikenhouten eettafel geeft sfeer en warmte aan uw kamer. Eiken heeft bovendien een tijdloze uitstraling. Wilt u weten hoe onze handgemaakte designtafels tot stand komen, voordat ze bij u in de eetkamer komen te staan?

Alle tafels zijn ontworpen door kunstenaar Oleg Shobin en ambachtelijk vervaardigd uit massief eiken. We gebruiken alleen kwaliteitsproducten, voor lang en duurzaam gebruik.

oleg-shobin

Eigentijdse tafels en voor u gemaakt

U bent vrij om uw eigen aanpassingen te doen. Wilt u metalen accenten in het eikentafelblad of een bank met metalen tafelpoten? U bepaalt de afwerking, behandeling of zelfs het ontwerp. Kom gerust langs in onze showroom, wij hebben hier meer dan vijftig tafelbladen op voorraad en vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is.

Maak direct een afspraak. Geheel vrijblijvend en het is zo geregeld. We nemen graag de tijd voor u.

PROCES VAN BOOM TOT TAFEL

Wilt u weten hoe uw eikenhouten designtafel gemaakt is? Wat moet er allemaal gebeuren? We vertellen u graag meer over het hele ambachtelijke proces van ‘’eik naar tafel’’.

 

1 – Het rooien van de boom

De meeste bomen uit onze duurzame bossen worden gerooid door oogstmachines. Op basis van ecologisch verantwoorde methoden wordt vastgesteld welke bomen voor de kap in aanmerking komen. De boom wordt daarna vastgezet om de richting van de val van de boom te bepalen. Eenmaal op de grond worden de takken van de boom verwijderd en wordt de boom geschikt gemaakt voor transport.

 

2 – De zagerij

Aangekomen in de zagerij worden de bomen op maat gezaagd en vervolgens kunstmatig gedroogd. Dit drogen is een zorgvuldig werk. Wordt dit niet goed aangepakt, dan kan ongelijke krimp ontstaan en dit kan leiden tot onregelmatigheden en zwakke plekken in het hout veroorzaken.

 

3 – Drogen

Drogen is een zeer kritisch onderdeel van het proces. Aangezien je hier de vorm en de consistentie van het eikenhout moet behouden en bederf en vlekken wilt voorkomen. Het hout wordt gestapeld in de oven geplaatst. Eenmaal gedroogd wordt het eikenhout getransporteerd naar de werkplaats, waar het maken en afwerken van de designtafels kan beginnen.

 

4 – Ontwerp, productie & levering

Onze ambachtslieden bekijken het eikenhout en beginnen met het ontwerpproces. Iedere plank is uniek, en daarom zal iedere tafel uiteindelijk anders zijn met een eigen uitstraling en details. De tafels zijn er dan ook in alle vormen en maten, onbehandeld of behandeld. Kom gerust langs in onze showroom.

Maak direct een afspraak. Geheel vrijblijvend en het is zo geregeld. We nemen graag de tijd voor u.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!