Eigenschappen

Tafelblad

Dit massief eiken tafelblad bestaat uit 2 delen. Dit blad is onbehandeld, u kunt de behandeling zelf bepalen.

  • Blad Lengte  : 244 cm
  • Blad breedte : maximaal 91 cm – minimaal 84 cm
  • Blad dikte : 4 cm
Mogelijkheden

Behandelingen

Onze massief eikenhouten tafels zijn afgewerkt met de beste kwaliteit houtolie en beitsen. Om uw tafel te beschermen tegen vocht, vuil en vlekken, zijn er verschillende producten op de markt. We werken samen met een zeer ervaren leverancier die alles weet van de behandeling en het onderhoud van hout. Zo blijft u plezier houden van uw tafel.

Hout is organisch

Hout kan vochtigheid opnemen en afgeven, met andere woorden hout ademt. Onze houtbeitsen zijn gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. De olie dringt diep in het hout en beschermt van binnenuit. De was bouwt een elastisch, ademend oppervlak op en beschermt het hout van buiten. Uw houten tafel blijft voor een lange periode mooi en elastisch.

Duurzaam

Duurzaam eiken

Het eikenhout waar onze designtafels van worden gemaakt, komt uit het Gomel Forest. Dit enorme bos is ongeveer zo groot als de helft van Nederland. Ze werken hier op een duurzame manier. Elk jaar wordt er 6.000 hectare bos aangeplant.

FSC

Onze designtafels worden gemaakt van eikenhout gerooid onder het FSC-keurmerk. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Zo wordt er goed gelet op het welzijn van de natuur, maar ook op bosarbeiders en lokale gemeenschappen.

Onze eikenhouten tafels worden gemaakt onder FSC-nummer: FSC-C112127.

PEFC

Naast het FSC-keurmerk hebben onze eikenhouten designtafels ook een PEFC-certificaat. PEFC is ’s werelds grootste boscertificatiesysteem voor duurzaam bosbeheer. PEFC wil ervoor zorgen dat iedereen, wereldwijd, kan blijven genieten van onze bossen.

Onze tafels zijn gemaakt van eikenhout gerooid onder PEFC-nummer BY/112 08.01.075.0059.